Taavi Kotka

Taavi Kotka on insener, ettevõtja, investor, endine riigiametnik ning Eesti elu edendaja. Tema puhul saab väita, et tegemist on mehega, kes puudust nähes on võtnud endale eesmärgiks muuta Eesti paremaks paigaks.

Taavi algatatud HK Unicorn Squad on liikumine, mis pakub huviharidusena tehnoloogiaõpet ainult tüdrukutele. Ettevõtmine sai alguse 2018. aastal eesmärgiga tekitada 7–14aastastes tüdrukutes huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu praktiliste ülesannete lahendamise kaudu. Tänaseks õpib seal ca 1900 tüdrukut üle Eesti.

Ingelinvestorina on ta üle 10 aasta panustanud start-up-ide arengusse. Portfellis on rohkem kui 40 ettevõtet (sh Wise, Bolt, Veriff, jne).

Taavi alustas oma karjääri tarkvaraarendaja, siis tuli 12 aastat Nortalit, siis 4 aastat riigiametniku tööd Eesti esimese CIO-na ning viimased 4 aastat on ta koos oma Uhkete Inseneridega maailma paremaks muutnud.

Tunnustused: Aasta Ettevõtja (EjaY, 2011), Euroopa parima CIO (ICT Spring, 2014), The Brightest Business Minds in North-Europe 2016 (Nordic Business Forum), Top 12 Europe’s digital Champions in 2018 (Financial Times), Valgetähe orden III klass, jne. Oluliste Eesti riigi reformide kaasautor: e-residentsus, käibemaksupettuste automaatkontrollimine (KMD-INF), nullbürokraatia jne.

Niisiis on Taavi inimene, kes ei heitu sellest, kui miski ei ole piisavalt hästi. Selle asemel on ta otsustanud olla ise suunanäitaja, panustades ühiskonna arengusse.