11. aprillil toimuva MELT innovatsioonifoorumi näituseala kutsub katsuma ja maitsma

“Kuna ettevõtjate huvi foorumi näitusealal osaleda oli väga suur, olime sunnitud tegema valiku. Seekord näeb ettevõtteid, kelle tooteid ja teenuseid on külastajal kohapeal hea hoomata – neid eksponaate saab testida, katsuda ja isegi maitsta,” selgitas Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

“Omajagu tähelepanu sel aastal on tulevikutoidul. Näiteks on Eesti ettevõtjad koos teadlastega arendamas lihale alternatiive mükovalgust ehk seeneniidistiku biomassist. On võimalik uurida, kuidas digitaliseeritakse söödavate putukate kasvatustehnoloogiat. Tutvuda saab ka ratastega kelgu, nutikodu lahenduste, rätsep-tellimusel toodetava tapeedi ja paljude muude põnevate lahendustega,” lisas Vimm.

Foorumi selle aasta peaesinejaks on hollandlane Patrick van der Pijl, kes on tunnustatud inspiratsioonikõneleja ja innovatsioonistrateeg. Ta on esinenud konverentsidel enam kui 30 riigis ja üle 500 korra ja nõustanud innovatsioonistrateegia loomisel mitmeid globaalseid ettevõtteid. Van der Pijl on bestselleriks saanud raamatu “Business Model Generation” autor, mida müüdi üle nelja miljoni eksemplari 37 keeles.

Foorumi lavalaudadel arutletakse, mis ärimudelid püsivad ning mis on muutumas. Erinevates teemablokkides uuritakse, kuidas ettevõtjad keset uusi väljakutseid toimetavad, kes töötab säästurežiimil, kes leidis abi digitaliseerimisest, ja kes õppis ressursse efektiivsemalt kasutama. Samuti uuritakse, kas raha on maailmast kadunud ehk kuidas muutunud oludes keeruliste aegade kiuste siiski investeeringuid kaasata. Moderaator Johannes Tralla abil otsitakse vastust küsimusele, kus on tegelikult Eesti ettevõtete rahvusvahelised võimalused ja millised on meie trumbid muu maailma ees.

Foorumile järgneb meeleolukas koosviibimine, mis loob konverentsi külastajatele võimaluse koostöövõrgustiku arendamiseks.

MELT innovatsioonifoorum toimub Tallinna ettevõtluskeskuse, Tallinna Loomeinkubaatori ning teadus- ja ärilinnakuga Tehnopol koostöös. Programmiga saab tutvuda ja 60-eurose pileti osta lehel www.arhiiv.melt.ee/2023

Fotod eelmise aasta sündmusest, autor: Maksim Toome

Lisainformatsioon:
Kärt Kanne
Kart.kanne@tallinnlv.ee