Rain Kuldjärv

Rain Kuldjärv on toiduteadlane, toiduinnovaator ja toiduentusiast. Rain on töötanud üle 15 aasta Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses (TFTAK), kus ta praegu juhib funktsionaalsete toitude ja jookide arendussuunda.

Raini igapäevatöö eesmärk on arendada koostöös Eesti ettevõtetega uudseid, tervislikke ja innovaatilisi tooteid, mis on konkurentsivõimelised ka maailmaturul. Ja äärmiselt oluline on seejuures asjaolu, et arenduse juures ei tehta järeleandmisi sensoorsetes omadustes – eesmärgiks on maitsvad ja tarbijate poolt armastatud tooted. Ja Rain teab Eesti toitu läbi ja lõhki – ta on juba mitmeid aastaid Eesti Parima Toiduaine valimiskomisjoni esimees, Parim Talutoit komisjoni esimees ja Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi komisjoni liige.

Rain on ekspert fermentatsiooni ja sensoorika valdkonnas. Lisaks arenduskoostööle ettevõtetega viib ta läbi erinevaid koolitusi ja treeninguid nii ettevõtetele kui kõikidele huvilistele, näiteks hapendamise, sensoorika ja mikrobioomi koolitused. Raini üks sisemisi soove on fermenteeritud toitude populaarsuse kasv ja sagedam esinemine eestlaste toidulaual, sest kahjuks on neid maitsvaid toite meie igapäevases menüüs enamasti liiga vähe. Nende valik on ju tegelikult äärmiselt rikkalik ja maitseküllane ning samas ka tervislik!