MELT#meltfoorum


Scroll Down

MELT

Muutuste võti on meis endis! Paljud mõtlevad maailma muutmisele, kuid vähe on neid, kes oleksid ise nõus muutuma. Selleks et midagi korda saata, tuleb alustada iseendast. 

Millised on praegused suundumused ja trendid, mis tagavad õnnestumise ja eristavad sind teistest? Kas edu toob üksi tegutsemine või koostöö? Milliseid väljakutseid esitab iga aastaga muutuv maailm nii suurtele kui ka väikestele ettevõtetele, nii tootjatele kui ka teenusepakkujatele? Tuleviku ettevõtjatelt ei oodata enam ainuüksi tooteid ja teenuseid, vaid ka lahendusi globaalsetele probleemidele. 

Need on küsimused, millele keskendub selleaastane MELT innovatsioonifoorum. Rääkides innovatsioonist, ei saa me üle ega ümber keskkonna hoidmisest ja rohelisest mõtteviisist, kuid kust jookseb mõistlikkuse piir? Uurime, millised on kõige uuemad rohetehnoloogiad. Kaevume nišitoodete fenomeni ja vaatame, mida saab neilt õppida. Tutvume traditsiooniliste toodete ja teenustega, mis on saanud täiesti uue kuue ja hingamise. Heidame pilgu loomemajanduse edulugudele, mis on paistnud silma tehnoloogia- ja tööstusvaldkonnas.  

 

Viimaste aastatega on MELTist kujunenud innovatsiooni keskpunkt, oodatud sündmus, mis koondab üheks päevaks erinevate äri- ja eluvaldkondade parimad praktikud, värsked tulevikuideed ja -tehnoloogiad, võimaldades avastada, õppida ning näha enda ümber erinevaid võimalusi innovatsiooniks.

 

Tänavune MELT innovatsioonifoorum valmib koostöös Tallinna ettevõtluskeskuse, Tallinna Loomeinkubaatori ning Tallinna Teaduspark Tehnopoliga.

Programm

„If you don`t have time for the small things, you won`t have time for the big things“
Richard Branson

MELT Live

9.30-10.15

Peaesineja: ettevõtja, majandusteadlane ja sinimajanduse ekspert Gunter Pauli (inglise keeles)

"Innovations that will change the Economic Model"

10.20-11.00

Paneeldiskussioon  -   Mis värvi on Eesti majandus?/ Modereerib Johannes Tralla ( eesti keeles)            

  • Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik

  • Disainer ja ettevõtja Markko Karu

  • Accelerate Estonia juht Mikk Vainik

  • Tehnopoli tervisetehnoloogia valdkonna ja Connected Health klastri juht Piret Hirv

11.05-11.50

Tallinn Creative Incubator presents: “The pains and gains of circular economy”/ moderated by Kadi Kenk (inglise keeles) 

  • Disainer ja ettevõtja Stella Soomlais
  • Reverse Resources asutaja ja tegevjuht Ann Runnel
  • Moedisainer ja ettevõtte House of All juht Sarah Bürger (Saksamaa)
  • Lebenskleidung kaasasutaja ja tarneahela juht Enrico Rima (Saksamaa) 

11.55-12.35

Tallinna Loomeinkubaator esitleb: Uus tarbijakäitumine, mis saab pärast koroonat?/ Modereerib Marii Karell (eesti keeles)

  • Üritusturundusagentuuri Jolos partner ja TULI juhatuse liige Martin Rauam
  • ZÄP müügi- ja turundusjuht  ja partner Kristjan Arunurm
  • Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät
  • Kesk- ja Ida-Euroopa Bolt Food regionaalne juht Linda Garder
 12.40-13.25

Tallinna ettevõtluskeskus esitleb: Kas maailma muutmiseks on vaja olla suur?/ Modereerib Johannes Tralla (eesti keeles)

  • Paulig Grupp turundusdirektor Soomes ja Baltikumis Mariell Toiger
  • Rohetiigri juht Mihkel Tammo
  • Pillirookõrs asutaja ja LHV jätkusuutlikkuse spetsialist Mihkel Tamm 
  • Elmo Rent asutaja Enn Laansoo

 13.25-14.10

 Tallinna ettevõtluskeskus esitleb: Vanad ärid uues kuues/ Modereerib Johannes Tralla (eesti keeles)

  • Saunumi asutaja Andrus Vare
  • Münt asutaja Marilin Berg
  • Estonishing Stay asutajad Evelin Org ja Gerdi Arst
  • Lindström kliendikogemuse juht Katrin Fjodorova

 14.15-15.00

Tallinna Teaduspark Tehnopol esitleb: Targa linna lahenduste konkurss võitjate pitchid ja paneelarutelu „Kuidas tuua linnadesse nutikaid lahendusi juurde?“/ modereerivad Martin Goroško ja Toomas Türk (eesti keeles)

  • Aiotex juht ja asutaja Urmas Eero
  • Bikeep juht Kristjan Lind
  • Teede Tehnokeskuse projektijuht Märt Puust
  • R8 Technologies asutaja ja tegevjuht Siim Täkker
  • Fusebox juht ja asutaja Tarvo Õng

 15.00-15.45

 Tallinna Teaduspark Tehnopol esitleb: "Koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga - tõhus kasvustrateegia iduettevõttele"/ Modereerib Martin Goroško (eesti keeles)

Sissejuhatav ettekanne Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol innovatsioonijuht Kadi Villersilt "Millist tuge saab alustav ettevõte suurettevõttelt?"

  • Net Group innovatsioonijuht Siim Lepisk
  • Hepta Airborne juht ja asutaja Henri Klemmer
  • Tera Ventures kaasasutaja ja partner Andrus Oks
  • Cognuse juht ja asutaja Andres Mellik

Esinejad

„If things are not failing, you are not innovating enough“
Elon Musk

Gunter Pauli (Belgia)

 Peaesineja Ettevõtja, majandusteadlane ja sinimajanduse ekspert

Gunter Pauli (Belgia)

 Peaesineja

Ettevõtja, majandusteadlane ja sinimajanduse ekspert

MELT innovatsioonifoorumi peaesineja on belglasest ettevõtja, üks taastava majanduse ja jätkusuutlikkuse visionääre Gunter Pauli, keda teatakse ka sinise majandusmudeli loojana.
Sinimajanduse idee on katta inimeste põhivajadused kohapeal olemasolevate ressursside abil, minimeerides seejuures heitmeid. 2010 aastal kirjutas Gunter ka sinimajandusest raamatu, mis on tänaseks tõlgitud 50. keelde, sh ka eesti keelde.
Gunter on tegelenud elujõuliste majandusmudelite uurimise ja loomisega juba üle 40 aasta. Teda paeluvad majandusmudelid, mis seavad eesmärgiks inimese ja kogu ökosüsteemi õnnelikkuse ja tervise.
Ta leiab, et täna vajavad paljude riikide ettevõtted uusi ärimudeleid. Innovatsioon, mille eesmärgiks on toota palju ja odavalt, saab toimida vaid valitud riikides. Näiteks ei saa Eesti saagi kunagi konkureerida odavriiete tööstustega Bangladeshis. Seetõttu on tihtilugu vaja ka innovatsiooni ümber mõtestada ja luua uusi ärimudeleid. Selliseid, mis loovad suuremat lisaväärtust ka kogukonnale.

//

Gunter Pauli (1956) is an entrepreneur, pedagogue and author. He pioneers innovations and creates new (disruptive) business models. Gunter accompanied over 200 projects over the past quarter of a century, translating ideas with solid science into a vision implemented through entrepreneurship. These initiatives have evolved in three unicorns and dozens of demonstrations on how to transform society. Gunter adheres to a philosophy summarized in his book “The Blue Economy” (2010) translated in nearly 50 languages. He proposes to avoid dividing opinions centered around “for or against”. Rather he continuously focuses on finding better solutions, much better indeed! He embraces radical change, shifting from the obsession to ever higher levels of efficiency, globalization and ever lower prices, to resilience and the capacity to better respond to the basic needs of all, by generating value with what is locally available. He dedicates half of his time to inspire children with fables that empowers them to create a “SuperWorld” their parents could never have imagined. His latest book “The Economy of Happiness” is based on the successful implementation of game changing businesses, and outlines underlying principles that establish the successful pursuit of health and happiness.

Ann Runnel

Reverse Resources asutaja

Ann Runnel

Reverse Resources asutaja

Ann Runnel on visionäär, kes on aastaid uurinud ökoinnovatsiooni võimalusi tekstiilitööstuses ja juhib täna enda asutatud tarkvaraettevõtet Reverse Resources.

2014. aastal asutatud firma tegeleb rõivatootmises tekkivate tekstiilijääkide kaardistamise ja ümbertöötlemisse suunamisega. Platvorm toob kokku rõivatehased, tekstiili ümbertöötlejad, tekstiilijääkide vahendajad ja suured rõivabrändid, võimaldades seeläbi jälgida materjalide liikumist ja soodustada ringmajanduse teket. Reverse Resources on edukalt läbi viinud pilootprojekte suurte globaalsete rõivabrändidega ja võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja toetusi.

Kuula Anni mõtteid ringmajanduse võludest ja valudest kell 11.05 algavas inglisekeelses teemablokis.

Kristjan Arunurm

ZÄP müügi- ja turundusjuht / partner

Kristjan Arunurm

ZÄP müügi- ja turundusjuht / partner

Koroona on mõjutanud tarbijakäitumist rohkem kui ükski muu tegur lähiajaloos. On kaupu ja teenuseid, mille tarbimine sai hüppelise kasvu, kuid leidub ka neid, mille müük kukkus nulli ligidale.
Üks valdkond, mis sai tugeva tuule tiibadess, on puhastusvahendid – eriti käte desinfitseerimisvahendid. Kui paljud ettevõtted pidid uksi sulgema, siis nõudlus desovahendite järgi oli nii suur, et ühel hetkel tekkis defitsiit. Kas käte desinfitseerimine ja desojaamade olemasolu on nüüdsest uus normaalsus?

Paneeldiskussioonis „Uus tarbijakäitumine: mis saab pärast koroonat?“ astub üles teiste seas ka ZÄP müügi- ja turundusjuht ning partner Kristjan Arunurm. ZÄP on uune kätepesujaam, millel on kaugseire- ja haldusvõimekus, mis tagab jaama pideva teenindusvalmiduse ning vähendab oluliselt selle hooldusega seotud kulu.


Evelin Org

Estonishing Stay Apartments asutaja

Evelin Org

Estonishing Stay Apartments asutaja

Teemaplokk “Vanad ärid uues kuues” keskendub juba teada-tuntud toodetele ja teenustele, mis on saanud uue lähenemisnurga. Estonishing Stay Apartments asutajad Evelin Org ja Gerdi Arst räägivad oma loo sellest, kuidas klassikalises majutusäris mustrit murda. Kinnisvara ja sisekujundustaustaga Gerdi ning turismi- ning müügi- ja turundusvaldkonna kogemusega Evelin on loonud Eesti majutusturule uue põlvkonna majutusasutuse – Estonishing Stay Apartmentsi, mille alt opereerivad nad järgmise aasta lõpuks juba üle 200 külaliskorteri üle Eesti. Uutmoodi majutusteenus on loodud ühest küljest ajanappuses olevatele investoritele, kes lühiajalise üüriga kõrgemat tootlust teenida soovivad, teisalt kõikidele Eestit avastada soovivatele maailmaränduritele, kellele tavapärane hotellikontseptsioon liiga vanamoeline ja igav tundub.
Mis moodi on neil õnnestunud majutusteenuse ümber reformimine ning kuidas ja kas on nad Eesti majutusturgu raputanud, kuulete lähemalt juba MELTil.

 

Markko Karu

Disainer ja ettevõtja 

 

 

Markko Karu

Disainer ja ettevõtja 

 

 

Tarvo Õng

Fusebox juht ja asutaja

Tarvo Õng

Fusebox juht ja asutaja

 Paneelarutelus „Koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga - tõhus kasvustrateegia iduettevõttele“ astub teiste seas üles ettevõtte Fusebox juht Tarvo Õng. Ta on tegutsenud energeetika valdkonnas alates 2011 ning töötanud erinevates Eesti, Leedu ja Skandinaavia energiasektori ettevõtetes. Täna on tema peamiseks fookuseks Fusebox’i juhtimine, mis toob tarbijatele elektrisüsteemist raha tagasi, kasutades ära nende elektritarbimise paindlikkust.



Kristjan Lind

Bikeep tegevjuht

Kristjan Lind

Bikeep tegevjuht


 

Gerdi Arst

Estonishing Stay Apartments asutaja

Gerdi Arst

Estonishing Stay Apartments asutaja

Teemaplokk “Vanad ärid uues kuues” keskendub juba teada-tuntud toodetele ja teenustele, mis on saanud uue lähenemisnurga. Estonishing Stay Apartments asutajad Evelin Org ja Gerdi Arst räägivad oma loo sellest, kuidas klassikalises majutusäris mustrit murda. Kinnisvara ja sisekujundustaustaga Gerdi ning turismi- ning müügi- ja turundusvaldkonna kogemusega Evelin on loonud Eesti majutusturule uue põlvkonna majutusasutuse – Estonishing Stay Apartmentsi, mille alt opereerivad nad järgmise aasta lõpuks juba üle 200 külaliskorteri üle Eesti. Uutmoodi majutusteenus on loodud ühest küljest ajanappuses olevatele investoritele, kes lühiajalise üüriga kõrgemat tootlust teenida soovivad, teisalt kõikidele Eestit avastada soovivatele maailmaränduritele, kellele tavapärane hotellikontseptsioon liiga vanamoeline ja igav tundub.
Mis moodi on neil õnnestunud majutusteenuse ümber reformimine ning kuidas ja kas on nad Eesti majutusturgu raputanud, kuulete lähemalt juba MELTil.

Andrus Vare

Saunum nõukogu esimees

Andrus Vare

Saunum nõukogu esimees

 Eestlased ja saun on käinud kokku aastasadu. Kas selles traditsioonis saab üldse midagi revolutsioonilist toimuda? Teemablokis “Vanad ärid uues kuues” astub teiste seas üles ka Saunum tegevjuht Andrus Vare, kes on saunaturgu raputanud uudse innovaatilise tootega. Saunum sai alguse Andruse soovist lahendada lihtsat probleemi – kuidas vabaneda saunas külma ja kuuma õhu kihistumisest, sest ühtlane temperatuur soodustab tervislikku aktiivsemat higistamist ja on hea vereringele ja liigestele. Lahendus leitigi koostöös teadlastega, kellega töötati välja tehnoloogia, mis aitab hoida pehmet saunakliimat ja viia saunakogemuse uuele tasemele.


Tule kuula Saunumi inspireerivat lugu sellest, kuidas oma ideele ja soovidele kindlaks jäädes, saavutatakse lõpuks selline edu, mis muudab inimeste arusaamu senisest saunakogemusest.

 

Mihkel Tamm

Suckõrs Pillirookõrs asutaja 

Mihkel Tamm

Suckõrs Pillirookõrs asutaja 

Nii mõnigi maailma muutev ettevõtmine on alguse saanud kodustes tingimustes. Tuletame meelde kasvõi Steve Jobs’i, kes alustas oma globaalse äriga just ema-isa garaažis. Eks see nii ole, et kõik suured asjad saavad alguse ikka väikestest sammudest. Teemaploki “Kas maailma muutmiseks on vaja olla suur?” üks esineja, Suckõrs Pillirookõrs juht Mihkel Tamm on samuti oma maailmamuutva idee käivitanud garaažis. Mihkel teab, kuidas on ühest siirast ideest võimalik muuta inimeste arusaamu keskkonnahoidmisest. Ta usub, et maailma muutmiseks on vaja suuri tegusid, kuid ka need võivad alguse saada just väikestest.

 

Kadi Villers

Tallinna Teaduspark Tehnopoli innovatsioonijuht

Kadi Villers

Tallinna Teaduspark Tehnopoli innovatsioonijuht

Tehnopoli innovatsioonijuht Kadi Villers juhatab sisse MELTi viimase teemabloki „Koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga – tõhus kasvustrateegia iduettevõttele“. Kadil on 8-aasta pikkune rahvusvaheline kogemus innovatsiooniprogrammide koostamisel, rakendamisel ning juhtimisel. Esimene praktiline kokkupuude innovaatilistest äriideedest toote või teenuse arendamiseni pärineb tal Euroopa Innovatsiooniakadeemiast Prantsusmaal, kus ta suunas ja toetas sadade rahvusvaheliste tudengite iduettevõtte loomise ambitsioone.

Täna aitab Kadi Eesti keskmistel ja suurettevõtetel, aga ka avaliku sektori organisatsioonidel kaardistada innovatsioonivõimalusi oma organisatsioonis, kavandada ja ellu viia tegevusi ning leida koostööpartnereid nende võimaluste realiseerimiseks. Kuidas saab Kadi arvates koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga olla tõhus kasvustrateegia iduettevõtete jaoks, kuuleb juba lähemalt MELTil.


 

 

 

 

Henri Klemmer

Hepta Airborne asutaja

Henri Klemmer

Hepta Airborne asutaja

 

Urmas Eero

Aiotex juht ja asutaja 

Urmas Eero

Aiotex juht ja asutaja 

Paneeldiskussioonis „Kuidas tuua linnadesse nutikaid lahendusi?“ astub teiste seas üles Aiotexi asutaja ja tegevjuht ja Eleringi IT arhitekt Urmas Eero, kes on alati uskunud innovatsiooni vajalikkusesse. Ta leiab, et kõik probleemid on oma olemuselt lihtsad ning neile on võimalik leida uudseid lahendusi, mis võimaldavad keskenduda mehhaaniliste ja aeganõudvate tegevuste asemel suuremale pildile ning muuta tulevik paremaks kohaks, kus olla.

Olles olnud Skype ülesehitamise ning globaliseerumise juures, usub Urmas, et täitumatuid unistusi ei ole ning suurtele mõtetele järgnevad suured teod. 2014. aastal asutas Urmas oma ettevõtte AIOTEX, mida ta on vedanud tänase päevani. Aiotexi asutama ajendas soov pakkuda esmalt keeruliste probleemidena näivatele väljakutsetele innovatiivseid lahendusi.

Marilin Berg

MÜNT asutaja

Marilin Berg

MÜNT asutaja

Hambapasta, sellisel kujul, nagu meie seda teame, pärineb 19. sajandist. Mõni aasta tagasi aga otsustasid noored Eesti neiud teha sellel turul revolutsiooni ja tuua turule keskkonnasõbralikud hambapesutabletid MÜNT.
Teemablokis „Vanad ärid uues kuues“ räägib MÜNTi üks asutajatest Marilin Berg julgusest muuta turul rutiini ja mitte käia juba sisse tallatud rada. Tänaseks on MÜNT laienenud enam kui kümnesse edasimüügi esindusse ning avanud oma esimese tootmisliini Kaunases. Kuidas on soov muuta hommikurutiin kemikaalidevabaks ja keskkonnasõbralikumaks vastu võetud ka tarbijate poolt, kuuleb lähemalt juba MELTil.

Ülo Kaasik

Eesti Panga asepresident

Ülo Kaasik

Eesti Panga asepresident

 Asepresident Ülo Kaasik vastutab Eesti Pangas rahapoliitiliste otsuste ettevalmistamise ja majandusuuringute eest. Peale selle on tema vastutusalas sularaharingluse korraldus, keskpanga reservide investeerimine ning Eesti Panga füüsilise ja infotehnoloogilise töökeskkonna kujundamine.

Ülo Kaasikust sai Eesti Panga asepresident 2011. aasta juulis. Tema ametiaega on keskpanga nõukogu pikendanud viieks aastaks kahel korral, viimati 2021. aastal.
Varem on Ülo Kaasik töötanud Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhatajana ja majanduspoliitika allosakonna juhatajana ning Eesti peaministri majandusnõunikuna. Ülo Kaasik on lõpetanud Tartu Ülikooli ettevõttemajanduse eriala bakalaureusekraadiga ja Tallinna Tehnikaülikooli rahvamajanduse eriala teadusmagistri kraadiga.
Ülo Kaasikuga kohtute kell 10.15 algavas paneeldiskussioonis „Millist värvi on Eesti majandus?“

Stella Soomlais

 Disainer ja ettevõtja

Stella Soomlais

 Disainer ja ettevõtja

Stella Soomlais on uuendusmeelne Eesti nahadisainer, kes valmistab ringmajanduse põhimõtetest lähtuvalt kotte ja aksessuaare. Tema Telliskivi Loomelinnaku stuudios valmivad aksessuaarid on tehtud kauakestvast Euroopa taimparknahast ja materjalist läheb käiku kõik, mis vähegi võimalik, et jõuda täielikult jäätmeteta tootmiseni.

Stella ettevõtmine on ringmajanduse üks ehedamaid näiteid – ta mitte ei kasuta ära kogu tootmises olevat materjali, vaid võtab ka juba toodetud eseme uuesti kasutusse. Seega, kui valminud kott määrdub või kui omanik kotist tüdib, saab ta selle tagastada ja stuudio teeb vanast kotist uusi akesessuaare: vutlareid, rahakotte, käepaelu jms. Lisaks sellele on bränd välja tulnud ka Eestis esmakordse nahadisaini renditeenusega. Stella mõtteid ringmajanduse valudest ja võludest kuuleb juba samanimelises inglisekeelses teemablokis.


Piret Hirv

Tallinna Teaduspark Tehnopoli tervisetehnoloogia valdkonna ja Connected Health klastri juht

Piret Hirv

Tallinna Teaduspark Tehnopoli tervisetehnoloogia valdkonna ja Connected Health klastri juht

Piret Hirv, tervisetehnoloogia valdkonna ja Connected Health klastri juht astub üles kell 10.15 algavas paneeldiskussioonis, et arutleda, mis värvi on Eesti majandus – kas roheline, sinine või hõbedane?

Piret töötab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol tervisetehnoloogia valdkonnajuhina. Tehnopol teeb koostööd mitmete rahvusvaheliste tervisetehnoloogia võrgustikega, aidates ettevõtetel leida sobivaid arenduspartnereid ja kliente ning jõuda tervishoiuteenuste kasutuselevõtuni.
Kuni 2018. aasta veebruarini töötas Piret sotsiaalministeeriumis e-teenuste ja innovatsiooni nõunikuna, et toetada Eesti sotsiaalkindlustusvaldkonna digitaliseerimist ning innovatsiooni nii tervise, tööjõu kui ka sotsiaalküsimustes. Eesti eesistumise ajal Euroopa Liidu Nõukogus, tegeles Hirv eTervise poliitikaprogrammi väljatöötamise ja elluviimisega. Rahvusvaheliste organisatsioonide ja võrgustike kontaktametnikuna koordineerides ta piiriüleste tervishoiuteenuste tegevusi.
Piret Hirv on meditsiinitaustaga, ta on lõpetanud 2017. aastal TalTech-i tervishoiutehnoloogia eriala ja töötanud ka õena. Hirvel on kraad ärijuhtimise ning kommunikatsiooni ja suhtekorralduse erialal.


 

Siim Täkker

 R8 Technologies kaasasutaja ja tegevjuht

Siim Täkker

 R8 Technologies kaasasutaja ja tegevjuht

R8 Technologies OÜ eesmärk on kasutada arvutusjõudlust, et tagada ärikinnisvaras tervislik ja mugav sisekliima võimalikult vähese keskkonnareostusega.
Mulle väga meeldib töötada koos andekate inimestega keerukate ja väljakutsuvate insenertehniliste projektide kallal. Minu inseneriõpingud ja ettevõtlikkus on andnud mulle võimaluse töötada teadustööstuslikul tasemel huvitavate projektidega üle kogu maailma.
Tabasin hetke, kus mõistsin, et maailmas on võimalik lahendada väga suur probleem kasutades selleks kõiki oskuseid ja varasemalt õpitut. Oli algamas digitaliseerimise revolutsioon ja ka jätkusuutlikkuse temaatika oli üha enam päevakorral.

Leidsin innovatsioonile suunatud ettevõtte, kes oli nõus lahenduse loomisel igati kaasa mõtlema ja panustama ning panin kokku meeskonna andekatest sõpradest ja tuttavatest. Pärast esimese kliendiga lepingu allkirjastamist, käivitasime 2017. aastal ettevõtmise. Alustasime tööd tehnoloogia kallal laiapõhjalisemalt ning asusime ka otsima ka vajalikke investeeringuid ning järgmisi potentsiaalseid kliente.

Andrus Oks

Tera Ventures kaasasutaja ja partner

Andrus Oks

Tera Ventures kaasasutaja ja partner

Paneelarutelus „Koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga- tõhus kasvustrateegia iduettevõttele“ astub teiste seas üles Tera Ventures partner ja kaasasutaja Andrus Oks.

Andrus tegelenud investeerimisega ja juhtinud fonde enam kui 12 aastat. Oma karjääri jooksul on ta portfellis jõudnud viie väljumiseni, sh ka GrabCADist. Hetkel esindab ta Terat ka Transformative AI, Lingvist, Realeyes ja Sportlyzer nõukogudes.

Kuula, millised on tema mõtted iduettevõtete koostööst avaliku sektori ja korporatsioonidega juba 12. mail MELTil.


Mariell Toiger

Paulig Group'i Soome ja Baltikumi turundusjuht

Mariell Toiger

Paulig Group'i Soome ja Baltikumi turundusjuht

Tänavu 145. tegutsemisaastat tähistav pereettevõte Paulig otsib pidevalt võimalusi investeerida ettevõtmistesse, mis toetavad inimeste ja planeedi tervist ning heaolu.

Mariell Toiger, Paulig Grupi turundusdirektor Soomes ja Baltikumis, räägib MELTi paneeldiskussioonis „Kas maailma muutmiseks peab olema suur” sellest, kuidas toiduainetööstus võib olla osa üleilmsest lahendusest kliima- ja terviseprobleemidele.

Pauligi tegevuse mõte ja lubadus - For a life full of flavour – on palju enamat kui lihtsalt maitseelamuse pakkumine. Nende eesmärk on olla toiduainetööstuses jätkusuutliku tegevuse eestvedaja, edendada kestlikke lahendusi toidumaailmas ning innustada tarbijaid tegema jätkusuutlikke valikuid. Täna tegutseb Paulig 13. erinevas riigis, mõjutades seeläbi miljonite tarbijate ostukorvi ja suhtumist keskkonda.

Millised on olnud Pauligi sammud maailma muutmise suunas ja mis mõju on avaldanud need planeedile, kuuleb juba lähemalt MELTil.


 

Sarah Bürger (Saksamaa)

 Moedisainer ja ettevõtte House of All juht  

Sarah Bürger (Saksamaa)

 Moedisainer ja ettevõtte House of All juht  

Sarah Bürger on ettevõtja ja moedisainer, kelle missiooniks on muuta moetööstust säästlikumaks. Tema juhitud ettevõte House of All seisab kogukonnapõhise moedisaini eest ning pakub platvormi, mis aitab kaasa moe demokratiseerimisele ja detsentraliseerimisele. Sarah soovib, et jätkusuutlikkus muutuks kättesaadavaks ja taskukohaseks rohkematele inimestele.

Enn Laansoo

 ELMO Rent asutaja

Enn Laansoo

 ELMO Rent asutaja

Enn Laansoo, Jr. südameasjaks on puhtam keskkond ja vastutustundlik ettevõtlus. Viimased 13 aastat on ta arendanud PAKRI Teadus- ja Tööstusparki, mis ei paku rentnikele lihtsalt ruutmeetreid, vaid loob rohetehnoloogia ettevõttele lisaväärtust oma energiavõrgu ja taastuvenergiatootmise kaudu. Veel on Enn elektriautode rendifirma ELMO Rent eestkõneleja, mis autode jagamise ja peatselt kaugjuhtimise abil aitab inimestel teha keskkonnateadlikumaid valikuid.

Martin Rauam

 Üritusturundusagentuuri Jolos partner ja Turundajate Liidu juhatuse liige

Martin Rauam

 Üritusturundusagentuuri Jolos partner ja Turundajate Liidu juhatuse liige

Koroona ajal toimus enamus sündmuseid veebis või kui piirangud lubasid, siis hübriidis. Paneeldiskussioonis "Uus tarbijakäitumine, mis saab pärast koroonat" lahkame muutusi ka üritusturundusvaldkonnas. Kas üritused jäävadki suuremas osas veebi, võimaldades inimestel sündmustel osaleda ükskõik kus ja ükskõik millal? Või on siiski päriselt toimuvatel üritustel niivõrd palju eeliseid, mida ei saa asendada mistahes virtuaallahendusega? Seda COVIDi ajal muutusi tabanud valdkonda esindab paneeldiskussioonis agentuur Jolose partner Martin Rauam. Jolos on üks juhtivaid live-communication agentuure, kes on juba üle aasta aktiivselt tegelenud ka virtuaalsete lahenduste loomisega klientide sõnumite edastamiseks. Mitmekordse aasta üritusturundusagentuuri partner ja strateegiajuht Martin Rauam kuulub ka Turundajate Liidu (TULI) juhatusse, mis ühendab suuremat osa kohalike üritusturundusega tegelevaid teenuspakkujaid. 

Linda Garder

 Kesk- ja Ida-Euroopa Bolt Food regionaalne juht

Linda Garder

 Kesk- ja Ida-Euroopa Bolt Food regionaalne juht

Koroona ajal tõusis toidu koju tellimise hulk. Inimesed ei saanud käia väljas söömas ja ka piirangutega olid restoranid suletud. Kas inimesed on harjunud üha rohkem toitu koju tellima ja selle osakaal jääbki domineerima?

Tarbijakäitumise paneelis kõneleb Bolt Foodist Linda Garder. Ta liitus Boltiga peaaegu kaks aastat tagasi ning töötas esmalt Aafrika turuga ja nüüd on Bolt Foodi Kesk- ja Ida-Euroopa regionaalne juht. Enne Boltiga liitumist töötas ta kümme aastat rahvusvahelise transpordi ja logistika vallas, kus tal on kogemus nii korportasiooni kui ka start-upi poole pealt.

Enrico Rima (Saksamaa)

 Ettevõtte Lebenskleidung kaasasutaja ja tarneahela juht

Enrico Rima (Saksamaa)

 Ettevõtte Lebenskleidung kaasasutaja ja tarneahela juht

2008. aastal asustatud Saksamaa ettevõte Lebenskleidung töötab iga päev selle nimel, et toota õiglaselt ja jätkusuutlikult materjale, mida seejärel esitletakse innovatiivsel platvormil ja saadetakse laia maailma. Uuendulsliku ja ringmajandava ärimudeliga Lebenskleidungi missioon on välja töötada innovatiivseid kangaid ja terve tiimiga tagatakse, et tootmine oleks kvaliteetne ja tarneahel efektiivne. Nende fookus on orgaanilisel puuvillal, aga portfooliot uuendatakse ka näiteks villa, lina ja Tencel ® kiudega. MELTil kõneleb ringmajanduse paneelis Enrico Rima, kes on Lebenskleidungi kaasasutaja ja tarneahela juht. Täpsemalt vastutab Enrico Rima ettevõttes tootmise eest ja planeerib uusi kangaid. 

Katrin Fjodorova

 Lindström kliendikogemuse juht

Katrin Fjodorova

 Lindström kliendikogemuse juht

"Keskkonnasõbraliku tööriiete renditeenuseettevõte Lindström on teinud kõik oma renditavad tööriided nutikaks, lisades igale rõivakomplektile kiibi. Kuid kiip pole mõeldud töötajate jälgimiseks, vaid annab infot rõivaste asukoha, kasutussageduse ja tehtud hoolduse kohta, et tööandjatel oleks võimalik igal ajal oma kasutusse registreeritud tööriiete kohta informatsiooni saada. Kiipidest liigub info kliendikeskkonda, kust saab mugavalt rõivaid juurde tellida või tagastada, teha infopäringuid ning jälgida, kui palju tööriideid on parasjagu kasutuses. Rohkem andmeid = paremad otsused. Kas see ongi rendiriiete tulevik? Sellest kõneleb Lindströmi kliendikogemuse juht Katrin Fjodorova MELTi diskussioonpaneelis „Vanad ärid uues kuues“.

 

Tõnu Väät

 Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht

Tõnu Väät

 Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht

Kunagi varem pole eestlased nii palju internetist kaupa ostnud kui lähima aasta jooksul. Eks selleks ole ka põhjus – kuidas muidu kaubad kätte saada kui poed on suletud.

Online ostmise eelistest ja mugavusest on räägitud pikalt. Eestis on selle valdkonna eestvedajaks olnud juba alates 2008. aastast e-Kaubanduse Liit, mis lahendab erinevaid e-kaubanduses esilekerkivaid probleeme ja muresid ning jagab rõõme ja edulugusid. Kuidas on aga pandeemia muutnud tarbijakäitumist e-kaubanduses? Kas kas internetist ostmise võidukäik on tulnud, et jääda, arutleb kell 11.55 algavas paneeldiskussioonis e-Kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät.


Andres Mellik

 Cognuse juht ja asutaja

Andres Mellik

 Cognuse juht ja asutaja

Paneelarutelus „Koostöö korporatsiooni ja avaliku sektoriga – tõhus kasvustrateegia iduettevõttele“ osaleb teiste seas ka Andres Mellik, digitervise ettevõtte Cognus asutaja ja tegevjuht. Iduettevõtjana alustanud Andres on tänaseks lansseerinud lasteaedades, koolides ja tervishoiuasutustes populaarse kõneravi.ee platvormi, mida lähiajal on kasutusele võtmas veel kolm väikeriiki. Kuidas tema ettevõte leidis tõhusa kasvustrateegia avaliku sektoriga koostööd tehes, kuuleb juba täpsemalt MELTil.

Andres Mellikul on 20-aastane kogemus digitaaltervise rakenduste, sh e-õppe ja sardsüsteemide ning harivate mängude valdkonnas. Tal on magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist ja M.Eng. Lugano Ülikoolist, lisaks uurimistööperioodid UEC Tokyos ja UC San Diego Kalifornias. Andres on IEEE pikaajaline liige ja National Sleep Foundation (USA) all tegutseva Sleep Technology Council asutajaliige.

Märt Puust

Teede Tehnokeskuse projektijuht Märt Puust

Märt Puust

Teede Tehnokeskuse projektijuht Märt Puust

Siim Lepisk

 NET group innovatsioonijuht

Siim Lepisk

 NET group innovatsioonijuht

Siim on üle 20 aasta juhtinud IT-lahendusi loovaid meeskondi korporatiivklientide jaoks Baltikumis, Skandinaavias, UK-s ja Saksamaal. Samuti mentordanud üle 500 startupi ja olnud mitmes kaasasutajaks.

Viimased 5 aastat oli ta SEB Pangas innovatsioonijuht ning SEB Baltikumi digitaalse strateegia juht. Pangas on Siim loonud ja juhtinud initsiatiive nagu Innovatsioonikeskus, Kasvuprogramm ettevõtete ärimudelite digitaliseerimiseks, tehisintellektist ärimentor Growby, Lighthouse inkubatsiooniprogramm partnerlusteks koos pankade ja Mastercardiga, SEB Balti Fintech VC investeeringute fond, erinevad disainisprindid, lean startup ja teenusedisaini programmid jpm.

Täna innovatsioonijuhina Net Group-is vastutab ta äri kasvatamise eest läbi spin-offide, aidates majasisestel meeskondadel luua skaleeruvaid lahendusi autonoomsete äridena, tuleviku ükssarvikutena.

Innovatsiooniliidrite Klubi kaasasutajana aitab ta ka teistel Eesti suurettevõtetel oma innovatsioonitegevusi süsteemsemalt üles ehitada.


Moderaatorid

„You shouldn`t do things differently just because they`re diferent. They need to be better“
Elon Musk

Johannes Tralla

Ajakirjanik, uudisteankur ja reporter

Johannes Tralla

Ajakirjanik, uudisteankur ja reporter

 Johannes Tralla on Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik. Meedias tehnoloogia- ja kultuuriteemadega alustanud Tralla oli 2012-2018 ERR-i Euroopa korrespondent. Alates 2018 sügisest juhib Tralla ETV-s saateid Esimene stuudio ja Välisilm ning töötab Aktuaalse kaamera meeskonnas uudisteankru ja reporterina. Arvukate eriprojektidega seotud ajakirjanik on ka reisisaate Johannese lähetamine autor ja saatejuht.

Johannes Tralla juhtimise all arutatakse, kas Eestis tõstab pead rohe-, sini- või hõbemajandus. Lisaks uurib ta nii suurtootja kui väikeettevõtte käest, kas maailma muutmiseks peab olema suur ja kuidas näevad välja vanad ärid uues kuues.

Kadi Kenk

Teeme Ära Sihtasutuse juhatuse liige ning Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi ringmajanduse teemavadlkonna juht

Kadi Kenk

Teeme Ära Sihtasutuse juhatuse liige ning Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi ringmajanduse teemavadlkonna juht

Kell 11.00 algavat inglisekeelset arutelupaneeli „Ringmajanduse võlud ja valud“ modereerib ringmajanduse ekspert Kadi Kenk.
Kadi on aastaid koolitanud organisatsioone nii ringmajanduse kui ka ühiskondlike muutuste juhtimise teemadel üle kogu maailma, mistõttu omab ta laia silmaringi ja teab mitmeid lugusid ringmajanduse juurutamisest erinevates riikides. Ka MELTil viib ta teemade ringi rahvusvaheliseks ning lahkab ringmajanduse võlusid ja valusid koos Reverse Recources juhi Stella Soomlaisiga, Taani ettevõttega Veras Vintage ning Saksa ettevõttega Lebenskleidung.

Kadi on Teeme Ära Sihtasutuse juhatuses ning Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi ringmajanduse teemavadlkonna juht.

 

Marii Karell

Ajakirjanik ja saatejuht

Marii Karell

Ajakirjanik ja saatejuht

Martin Goroško

Tallinna teaduspark Tehnopol äriarendusjuht 

Martin Goroško

Tallinna teaduspark Tehnopol äriarendusjuht 

Tehnopoli teadus- ja ärilinnaku juht Martin Gorosko puutub iga päev kokku Eesti erinevate idufirmadega ja aitab nende äri kiiremini kasvama panna ning erainvesteeringuid kaasata. Seetõttu modereeribki Martin temaatilist paneelarutelu ja küsib neilt otse - kui hea ja efektiivne iduettevõtete kasvustrateegia on koostöö avaliku sektori ja korporatsioonidega. 

Toomas Türk

Tallinna innovatsioonijuht

Toomas Türk

Tallinna innovatsioonijuht

Innovatsioon ja nutikus on MELTi sõnavõttudes läbivalt teemaks. Paneelarutelu „Kuidas tuua linnadesse nutikaid lahendusi juurde?“ vaatleb aga konkreetseid põnevaid lahendusi ja ettepanekuid, kuidas Tallinn innovaatilisemaks muuta. Kogu vestlust ohjab Tallinna innovatsioonijuht Toomas Türk, kelle fookuses on targa linna tehnoloogiad ja kes on Tallinnovation kontseptsiooni eestvedaja – www.tallinovation.ee
Toomas on töötanud mitmetes rahvusvahelise haardega ettevõtetes nagu Oracle Baltics, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Omniva/e-Arvekeskus, Telia Eesti ja Tallinna Lennujaam. Innovatsiooni ja IKT valdkonda panustajana on ta tegutsenud aktiivselt targa linna klastri, ITL, PostEurop jpt organisatsioonides. Mentorina on tal kogemus startup sündmustelt Ajujaht, Prototron ja häkatonid. Toomas on õppinud TalTech-s ning saanud täiendkoolituse Rootsis, Suurbritannias ja Kanadas.

 

 

 

Uudised

„Business opportunities are like buses, there`s always another one coming“
Richard Branson

Gunter Pauli bestseller MELTi erihinnaga

Eripakkumine kõigile MELTi huvilistele! Alates tänasest kuni 24. maini saab peaesineja Gunter Pauli kõnekat raamatut „Sinine majandus 3.0” osta soodushinnaga 16 eurot (tavahind 22 eurot).

Gunter Pauli bestseller MELTi erihinnaga

Eripakkumine kõigile MELTi huvilistele!

Alates tänasest kuni 24. maini saab peaesineja Gunter Pauli kõnekat raamatut „Sinine majandus 3.0” osta soodushinnaga 16 eurot (tavahind 22 eurot).

Vaata lisa ja kasuta sooduskoodi „MELT”

https://pood.lilleoru.ee/toode/sinine_majandus/

Kas sinimajandus on Eesti tulevik?

12. mail toimub igakevadine tulevikku vaatav innovatsioonifoorum MELT, mis toob kokku värsked tulevikuideed ja -tehnoloogiad, võimaldades inimestel avastada, õppida ning näha innovatsiooni enda ümber ja sellest ka ise innustuda. Tänavusteks fookusteemadeks on innovatsioon linnades ja majanduse erinevad mudelid. Räägitakse ka jätkusuutlikkuse ja ringmajanduse teemadel ning vaadatakse koroona mõju nii ettevõtetele kui ka tarbimisharjumustele. Oodata on mitmekesist programmi, mis toob lavale diskuteerima valdkondade eksperdid ja praktikud nii kodumaalt kui ka lähiriikidest.

Kas sinimajandus on Eesti tulevik?

12. mail toimub igakevadine tulevikku vaatav innovatsioonifoorum MELT, mis toob kokku värsked tulevikuideed ja -tehnoloogiad, võimaldades inimestel avastada, õppida ning näha innovatsiooni enda ümber ja sellest ka ise innustuda. Tänavusteks fookusteemadeks on innovatsioon linnades ja majanduse erinevad mudelid. Räägitakse ka jätkusuutlikkuse ja ringmajanduse teemadel ning vaadatakse koroona mõju nii ettevõtetele kui ka tarbimisharjumustele. Oodata on mitmekesist programmi, mis toob lavale diskuteerima valdkondade eksperdid ja praktikud nii kodumaalt kui ka lähiriikidest.

Foorumi peaesineja, belglasest ettevõtja, taastava majanduse ja jätkusuutlikkuse visionäär Gunter Pauli on tuntud ka kui sinise majandusmudeli looja. Sinimajanduse idee on katta inimeste põhivajadused kohapeal olemasolevate ressursside abil, minimeerides seejuures heitmeid.

Ilmekalt illustreerib Pauli mõttekäiku näiteks kartul, mida kasvatatakse Eesti põldudel tonnide viisi. Peale maitsvate roogade saab kartulist ka tärklist. Tärklis on omakorda näiteks bioplasti tooraine, millest saab toota biolagunevaid prügikotte. Kui neid samu kotte kasutada kompostimisel, siis tekib biogaas, mida saab omakorda kasutada energia tootmiseks. Valminud komposti abil saab kasvatada taas kartuleid, millest toota tärklist ja sellest omakorda biolagunevaid kotte. Seega saab ühe tootega katta mitme sektori vajadused, kasutades ära seejuures kõik kõrvalproduktid.

Gunter on tegelenud elujõuliste majandusmudelite uurimise ja loomisega juba üle 40 aasta. Teda paeluvad majandusmudelid, mis seavad eesmärgiks inimese ning kogu ökosüsteemi õnnelikkuse ja tervise. Ta leiab, et innovatsioon, mille eesmärgiks on toota palju ja odavalt, saab toimida vaid valitud riikides. Näiteks ei saa Eesti kunagi konkureerida Bangladeshi odavriiete tööstusega. Seetõttu on tihtilugu vaja ka innovatsiooni ümber mõtestada ja luua uusi ärimudeleid. Selliseid, mis loovad suuremat lisaväärtust ka kogukonnale. Milline majandusmudel viib Eestit edasi, saab kuulda juba innovatsioonifoorumil.

Tänavune MELT toimub kolme organisatsiooni koostöös. Tallinna ettevõtluskeskus, Tallinna Loomeinkubaator ja Tallinna Teaduspark Tehnopol ühendavad jõud ning toovad virtuaallavale mitmekülgse programmi, kus astuvad üles nii suured ettevõtted kui ka tragid idufirmad, kellele sekundeerivad arvamusliidrid ja innovatsiooni eestvedajad.

Loomeinkubaator toob diskussiooni ringmajanduse võlud ja valud ning arutletakse keskkonda säästva ettevõtluse plusside ja miinuste üle. Samuti vaadeldakse lähemalt koroonajärgset tarbijakäitumist – mis on muutunud ja mis saab tarbijakäitumisest edasi.

Ettevõtluskeskus mõtiskleb laiemalt muutuse juhtimise üle – kas selleks, et avaldada positiivset mõju keskkonnale ja majandusele, peab olema ilmtingimata suurettevõte või piisab ka väiksematest tegudest väikeettevõtluse tasandil? Teemaplokis „Vanad ärid uues kuues” vaadeldakse teada-tuntud tooteid ja teenuseid, millele on tooteinnovatsioon andnud täiesti uue väljanägemise ja sisu.

Teadus- ja ärilinnak Tehnopol tutvustab põnevaid ideid, kuidas tuua linnadesse juurde nutikaid lahendusi ning teha andmepõhiselt linnale vajalikke otsuseid. Päeva lõpetab põnev arutelu, mis vaatab lähemalt iduettevõtteid ning nende koostöövõimalusi korporatsioonide ja avaliku sektoriga, sest just see võib olla iduettevõtetele heaks kasvustrateegiaks.

Innovatsioonifoorumit MELT saab reaalajas jälgida siin samal lehel. Diskussioone hoiavad hoogsatena vestlusjuhid-ajakirjanikud Johannes Tralla ja Marii Karell, ringmajanduse ekspert Kadi Kenk, Tallinna innovatsioonijuht Toomas Türk ning Tehnopoli äriarendusjuht Martin Goroško.

MELT innovatsioonifoorumi peateemad on selgunud!

Juba viiendat aastat koondab mais toimuv MELT üheks päevaks kokku erinevate äri- ja eluvaldkondade parimad praktikud, värsked tulevikuideed ja -tehnoloogiad, võimaldades avastada, õppida ning näha enda ümber erinevaid võimalusi innovatsiooniks.  Tänavuse innovatsioonifoorumi keskmeks on muutused. Paljud mõtlevad maailma muutmisele, kuid vähe on neid, kes oleksid ise nõus muutuma. Selleks et midagi korda saata, tuleb alustada iseendast. 

MELT innovatsioonifoorumi peateemad on selgunud!

Juba viiendat aastat koondab mais toimuv MELT üheks päevaks kokku erinevate äri- ja eluvaldkondade parimad praktikud, värsked tulevikuideed ja -tehnoloogiad, võimaldades avastada, õppida ning näha enda ümber erinevaid võimalusi innovatsiooniks. 

Tänavuse innovatsioonifoorumi keskmeks on muutused. Paljud mõtlevad maailma muutmisele, kuid vähe on neid, kes oleksid ise nõus muutuma. Selleks et midagi korda saata, tuleb alustada iseendast. 

Millised on praegused suundumused ja trendid, mis tagavad õnnestumise ja eristavad sind teistest? Kas edu toob üksi tegutsemine või koostöö? Mida ootab ettevõtetelt tarbija ja kogu ühiskond laiemalt? Milliseid väljakutseid esitab iga aastaga muutuv maailm nii suurtele kui ka väikestele ettevõtetele, nii tootjatele kui ka teenusepakkujatele?

Rääkides innovatsioonist, ei saa me üle ega ümber keskkonna hoidmisest ja rohelisest mõtteviisist, kuid kust jookseb mõistlikkuse piir? Uurime, millised on kõige uuemad rohetehnoloogiad. Kaevume nišitoodete fenomeni ja vaatame, mida saab neilt õppida. Tutvume traditsiooniliste toodete ja teenustega, mis on saanud täiesti uue kuue ja hingamise. Heidame pilgu loomemajanduse edulugudele, mis on paistnud silma tehnoloogia- ja tööstusvaldkonnas.

Nendel ja teistelgi teemadel MELT innovatsioonifoorum oma kuues teemablokis peatubki. 

Ringmajanduse võlude ja valude teemablokis lahatakse erinevate ettevõtete poolt keskkonda säästva ettevõtluse plusse ja miinuseid. Just viimasel ajal on ringmajandus võetud fookuses ka riigijuhtimise tasandil, sest sellise ressursikasutuse juures ei pea meie planeet enam kaua vastu. Kui lihtne on aga materjale taaskasutada või jõuda sootuks nulljäätmetega tootmiseni? 

Teemablokis “Uus tarbijakäitumine: mis saab pärast koroonat” astuvad üles ettevõtted, kes on leidnud koroonakriisist uue hingamise ja oma senise tegevusala ümber mõtestanud. Uurime, kas pandeemiast tingitud muutused on jäädavalt mõjutanud ka tarbijakäitumist. 

„Kas maailma muutmiseks on vaja olla suur?“ paneeldiskussioon võtab luubi alla suured ja väikesed ettevõtted, mis on teinud olulisi keskkonnasõbralikke samme. Maailma muutmiseks on vaja teha tihti võimsaid hüppeid, kuid kas ka väikestel sammudel saab olla suur mõju? 

„Vanad ärid uues kuues“ teemablokis vaadeldakse teada-tuntud tooteid ja teenuseid, millele tooteinnovatsioon on andnud täiesti uue väljanägemise ja ka sisu. 

Esmakordselt tutvustatakse ka põnevaid ideid, kuidas linnadesse tuua juurde nutikaid lahendusi. Kõigi silme all tutvustavad Targa linna lahenduste konkurssi – Tallinnovation 5 võitjat oma targa linna lahendusi. Välkesitlustele järgneb diskussioon linnaruumi innovatsioonist ja nutikamaks muutmisest. 

Päeva lõpetab põnev paneelarutelu, mis vaatab lähemalt iduettevõtteid ja nende koostöövõimalusi korporatsioonide ja avaliku sektoriga, sest just see võib olla start-upide heaks kasvustrateegiaks.

Kohtume 12. mail MELTil!

 

 

 

MELT Innovatsioonifoorum toimub sellel aastal virtuaalsena ja tasuta

Sel aastal on MELT täiesti teistmoodi! Ärge kartke, sisu on ikka endiselt hea ja huvitav, ka lava Kultuurikatlas on samas kohas, kus tavaliselt, kuid teistmoodi on see, et saalis on ainult esinejad ja mitte ühtegi kuulajat. Ainult sel aastal on sul võimalus võtta MELTist osa just seal, kus sa parasjagu oled - kontoris, suvekodus, puhkusereisil või miks mitte ka looduses, sest vaid seekord toimub MELT virtuaalsena ja täiesti tasuta.

Programm ja registreerumine avanevad 12. aprillil.

MELT Innovatsioonifoorum toimub sellel aastal virtuaalsena ja tasuta

Sel aastal on MELT täiesti teistmoodi! Ärge kartke, sisu on ikka endiselt hea ja huvitav, ka lava Kultuurikatlas on samas kohas, kus tavaliselt, kuid teistmoodi on see, et saalis on ainult esinejad ja mitte ühtegi kuulajat. Ainult sel aastal on sul võimalus võtta MELTist osa just seal, kus sa parasjagu oled - kontoris, suvekodus, puhkusereisil või miks mitte ka looduses, sest vaid seekord toimub MELT virtuaalsena ja täiesti tasuta.

Programm ja registreerumine avanevad 12. aprillil.

MELT Innovatsioonifoorumi esinejate pildid on joonistanud kunstnik Eike Malva

Eike Malva  on illustraator, disainer, kunstnik, õppejõud. Ta õpetab Eesti Kunstiakadeemias moejoonistust ja portfoolio õpet, on kujundanud raamatuid, ajakirju ning illustreerinud nii väljaannetele kui ka praktiseerinud aastaid inimeste portreteerijana. Eike lemmik stiil on moejoonistuslik laad ja tehnikaks värvilised tindid ja pintsel. Kunstniku tegemistega saad tutvuda instagramis: eike_illustrations_and_wallart

MELT Innovatsioonifoorumi esinejate pildid on joonistanud kunstnik Eike Malva

Eike Malva  on illustraator, disainer, kunstnik, õppejõud. Ta õpetab Eesti Kunstiakadeemias moejoonistust ja portfoolio õpet, on kujundanud raamatuid, ajakirju ning illustreerinud nii väljaannetele kui ka praktiseerinud aastaid inimeste portreteerijana. Eike lemmik stiil on moejoonistuslik laad ja tehnikaks värvilised tindid ja pintsel. Kunstniku tegemistega saad tutvuda instagramis: eike_illustrations_and_wallart

Kontakt

„If you don`t have time for the small things, you won`t have time for the big things“
Richard Branson

Kärt Kanne

Peakorraldaja, turundus, Tallinna ettevõtluskeskus

kart.kanne@tallinnlv.ee

5116 000


Triin Abel

Programm ja esinejad, Tallinna ettevõtluskeskus

triin.abel@tallinnlv.ee

5138 200


Nele Plutus

Programm ja esinejad, Tallinna Loomeikubaator

nele@inkubaator.ee

5665 6647


Kristi Jõeäär

Programm ja esinejad, Tallinna Teaduspark Tehnopol

kristi.joeaar@tehnopol.ee

510 0881


Kristi Hürri

Meedia kontakt

kristi@ogilvy.ee

5049 623


Kätlin Viksne

Produktsioon, Tallinna ettevõtuskeskus

katlin.viksne@tallinnlv.ee

5309 3039